Rosszul tette Magyar Péter, hogy kivonult a stúdióból

  • narancs.hu
  • 2024. július 25.

Belpol

Legalábbis a Publicus úgy mérte, a Tisza Párt szavazóinak 38 százaléka szerint sem volt jó lépés, hogy a politikus június 10-én megszakította az ATV-ben az interjút. 

„Omnibusz kutatást” készített a Publicus Research arról, hogy mit gondol a közvélemény, helyesen járt-e el Magyar Péter, a Tisza Párt politikusa és Rónai Egon, az ATV műsorvezetője június 10-én, amikor az Egyenes beszéd című adás közben Rónai kérdései nyomán Magyar másfél perc után félbeszakította az interjút és elhagyta a stúdiót.

Azért ment el, mert ő azt állította, március 28-a és május 3-a között egyszer sem hívták meg a stúdióba, Rónai Egon pedig azt mondta, ez nem igaz, többször is meghívták. 

Az ezerfős mintával készített kutatás eredményét a Média1 ismerteti

A megkérdezettek 79 százaléka hallott az ügyről, 16 százaléka nem, 5 százalék nem válaszolt a kérdésre. Akik tudták mi történt, azoknak a 26 százaléka gondolta azt, hogy Magyar Péter helyesen járt el, 63 százaléka szerint nem kellett volna kivonulnia. 

Rónai Egon megítélése úgy alakult, hogy a válaszadók 55 százaléka szerint helyesen járt el, 34 százalék gondolta azt, hogy rosszul cselekedett.

A Publicus többek között a pártszimpátia alapján is szétszálazta a válaszokat. Az derült ki, hogy a kormánypárti szavazók 83 százaléka ítélte meg úgy az esetet, hogy Magyar Péter rosszul reagált, az ellenzéki szavazóknak a 79 százaléka gondolta ugyanezt. A Tisza Párt szavazóinak azonban csak 38 százaléka mondta azt, hogy  Magyar nem megfelelően járt el, 55 százalék helyeselte az idő előtti távozását. 

Rónai Egon a Tisza Párt szavazóinak 66 százaléka szerint nem viselkedett helyesen, míg a Fidesz–KDNP-szavazóknak mindössze a 8 százaléka vélekedett úgy, hogy a műsorvezető hibázott.

Az is kiderült, minél fiatalabb volt a megkérdezett, annál megértőbb volt Magyar Péterrel, de azért a 18–29 éves korcsoportban így is a válaszadók 57 százaléka mondta azt, nem kellett volna kivonulnia a stúdióból. A 60 év feletti korosztályban 74 százaléknak volt ez a véleménye. 

A Média1 Facebook-oldalán a cikk alatt Magyar Péter azt kommentelte, „Ez az a cég, amelyik 24%-ra mérte a 7-8%-os DK-t.” A Publicus erre úgy reagált, hogy ismertette, milyen pontossággal mérte az EP-választás és a főpolgármester-választás várható eredményét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.