Schadl György március 8-ig előzetesben marad

  • narancs.hu
  • 2022. január 24.

Belpol

A főügyészség az eljárást soron kívül végzi.

„A sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll. A Központi Nyomozó Főügyészség erre vonatkozó indítványának megfelelően, a bíróság a kényszerintézkedést 2022. március 8. napjáig meghosszabbította” – áll a hatóság közleményében. Schadl Györgyöt november elején fogták el a ferihegyi repülőtéren.

Az ügyészség hozzátette, „az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő széles körű nyomozás folyamatos”. Azt írták, hogy a főügyészség az eljárást soron kívül végzi és „valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket”.

Mint ismert, a gyanú szerint Schadl György, a Végrehajtói Kar elnöke százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát vette el azoktól a végrehajtóktól, akiket Völner Pál államtitkár segítségével neveztek ki.

(Ügyészség)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.