Schadl György sosem vezette kisrepülőgépét

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 21.

Belpol

Legfeljebb annyiért értékesíthető, mint amennyiért megvásárolta nagyjából tíz éve. 

Szárnyaszegetten, láthatóan évek óta elhagyatottan áll az esztergomi repülőtér hangárja mellett, a szabad ég alatt Schadl György kisrepülőgépe. A négyüléses Piper néhány éve még saját lábán, illetve szárnyán érkezett. A Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke, a Schadl-Völner Pál nevével fémjelzett korrupciós per fővádlottja a napokban árulta el a repülő tárolási helyét, így a bíróság zár alá vette a gépet – emlékeztet a Blikk

„A repülőmet az eljárás megindítása óta érthető okokból nem láthattam. Évek óta vesztegel Esztergomban. Nem egy nagy szám, 47 éves. Nem titok, kábé tíz éve vettem, akkor ötmillió forintért. És én még sajnos soha nem repültem vele”

– mondta a repülőgéppel kapcsolatban Schadl György. 

Schadl több hónapon át letartóztatásban volt, majd lassan egy éve házi őrizetbe került, és nem hagyhatja el lakhelyét engedély nélkül. „A cél az volt, hogy megtanuljam vezetni ez a kisgépet. Hasonlóban már ültem, kormányoztam is, teljesen megfelelt az a négyszemélyes változat. Sárkányrepülőt korábban vezettem, ez lett volna a következő lépés. Tudtam, hogy nincs jó műszaki állapotban, régóta hiányoznak a repüléshez szükséges engedélyek. De azt reméltem, hogy fel fogom tudni újítani, és amikor ismét repülőképes lesz, megszerzem a vezetői engedélyt rá” – mondta a lapnak. 

A repülő mellett a bíróság intézkedett négy luxusautójának zár alá vételéről is, egy Audi A8-as és három Mercedes került a repülővel és egy elektromos kishajóval együtt zár alá, miután Schadl ügyvédje közölte a bíróság sokadik felszólítására, hogy hol lelhetőek fel a járművek.

Schadl György a közelmúltban azzal keltett feltűnést, hogy digitális tartalomkészítőként tért vissza a közösségi médiában. Korrupciós ügyéről, melyben Völner Pál egykori miniszter-helyettes is érintett, többször is foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk