Több mint nyolcezer liter lefoglalt üzemanyagot ad a NAV az árvízi védekezésre

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 21.

Belpol

Győri, pilismaróti, budapesti helyszínekre szállítják őket szombaton. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint ad át az árvízi munkálatokban részt vevőknek – közölte az adóhatóság szombaton. 

A NAV rendszeresen foglal le üzemanyagot jövedéki eljárásban, így például az illegálisan – jellemzően a jövedéki adó megfizetése nélkül – forgalomba került, vagy a veszélyes, szabványoknak nem megfelelő üzemanyagot. A jövedéki törvény biztosítja, hogy árvíz- és belvíz-védekezési készültség esetén az elkobzott üzemanyagok átadhatók legyenek a jogszabályban meghatározott szerveknek.

Az árvízhelyzetre tekintettel a NAV ma délelőtt a győri, pilismaróti, szentendrei és budapesti helyszínekre szállítja ki a lefoglalt üzemanyagot, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Fejér megyékbe pedig hétfőn, közölte a hatóság. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk