Se tanár, se orvos, se váltókezelő

  • narancs.hu
  • 2017. december 4.

Belpol

Általános a munkaerőhiány a közszférában.

A Belügyminisztérium portálján több mint 3000 állásra lehet jelentkezni, ezek alapján közel hatszáz tanár és több száz orvos hiányzik a rendszerből – írja a Magyar Nemzet.

Bár a Központi Statisztikai Hivatalhoz már 2016 első negyedéve óta nem érkeznek friss adatok az üres állásokról, a lap megnézte az állásportálokat és a meghirdetett köztisztviselői állásokat – ennek eredményeként adták közre a számokat.

Eszerint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium is folyamatosan munkaerőt keres: előbbi több mint kétszáz főt venne fel, utóbbi ennél is többet.

A Belügyminisztérium oldalán ugyanis több mint hatszáz tanár, több száz orvos és sok önkormányzati ügyintéző is találhatna helyet magának, ha lenne, aki egyáltalán keres.

A MÁV-nál és a BKK-nál is rossz a helyzet, előbbi már olyan akciókkal próbálkozik, hogy 35 ezer forintot ad annak a dolgozójának, aki új embert visz a vasúttársasághoz. A Magyar Postánál 110 alkalmazottat várnak.

A lapnak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke nyilatkozott, aki elmondta, hogy a közszférában dolgozó 680 ezer ember között nincs egyetlen elégedett sem, a megalázóan alacsony bérek miatt tömegesen hagyják el a pályát, és kilátásba helyezte, hogy sztrájkba lépnek január 12–15. között.

Figyelmébe ajánljuk