Semjén Zsolt a keresztény gyökereket hiányolja Európából

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. április 12.

Belpol

A Fidesz-KDNP-t az egész magyar történelem legsikeresebb szövetségének nevezte.

Az Európai Unió keresztény gyökereihez való visszatérést szorgalmazta Semjén Zsolt , miniszterelnök-helyettes pénteken Tatán, a kisebbik kormánypárt önkormányzati tanácsának konferenciáját követően .

"A KDNP felelőssége, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez. Felmutassuk Európa számára, hogy családtámogatási rendszerünk segítségével Magyarországon magyar gyerekek születnek, magyar kultúrával felnőve, és nemzetünk fennmarad" - mondta Semjén Zsolt.

Kijelentette, az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében "kizökkent a normalitásból", megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.

Hangsúlyozta, a KDNP szerint a tengerbe fulladt migránsokért azok felelősek, akik felelőtlenül idehívták őket. "Az a korrekt álláspont, amit mi mondunk. Ne gyertek, mert nem tudunk és akarunk beengedni titeket, mert meg akarjuk őrizni a saját civilizációnkat és kultúránkat!" - hangoztatta a politikus.

Semjén Zsolt a Fidesz-KDNP-t a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb szövetségének nevezte, mivel - mint mondta - példa nélküli, hogy három egymást követő parlamenti választást nyertek meg kétharmados többséggel.

Figyelmébe ajánljuk