Sietős volt a CSOK bővítése

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. november 13.

Belpol

Bár Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban januárra ígérte a bővítést, de ma kiderült, hogy már decembertől igényelhető lesz a magasabb összegű hitel.

A tervezettnél korábban, még az idén megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású csok-kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin közölte azt is, hogy a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt.

A kedvezményes kölcsönt a két, illetve három gyermeket vállalók is igényelhetik - tette hozzá. 
Elmondta: a családi otthonteremtési kedvezmény bővítéséről szóló kormányhatározat már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A döntéssel nem változik a felhasználási kör, azaz továbbra is új lakás vásárlásra és családi ház építésre vehető fel a támogatást, illetve ha valaki bővítené otthonát, gyakorlatilag felújításra is használható.

Figyelmébe ajánljuk