Soros: egymillió eurót ad Budapestnek a járvány leküzdésére

  • narancs.hu
  • 2020. március 30.

Belpol

Szülővárosa lakói iránti szolidaritásból.

Soros György közleményt adott ki, miszerint a Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a koronavírus elleni küzdelemre.

"A világjárvány nem ismer határokat: sem országok, sem emberek között. Mindannyian veszélyben vagyunk. Sokakat azonban különösen fenyeget a járvány: a sokszor zsúfolt idősotthonok lakóira és a hajléktalanokra gondolok, akik között sok az időskorú. Akik most elvesztik a munkájukat, a munkásszállók törékeny biztonságát, szintén a hajléktalanná válhatnak, ahol a tömeges fertőzés esélye igen magas" - idézi a közleményt az Index.

A közlemény kifejti, hogy a városoknak és a helyi önkormányzatoknak rendlkívüli helyzettel kell megbírkózniuk mind a szociális ellátás, mind a város működésének biztosítása terén. Soros emellett azt írja:

"Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között. A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben."

 

Figyelmébe ajánljuk