Sportbizniszbe vágott Habony Árpád és Garancsi István

  • narancs.hu
  • 2023. július 10.

Belpol

Kihívót kapott a Szerencsejáték Zrt., már nem csak az állami cégnél lehet fogadni. 

A Garancsi Istvánhoz és Habony Árpádhoz köthető Las Vegas Casino-csoport lett az első hivatalos riválisa az állami Szerencsejáték Zrt-.nek az online sportfogadási piacon. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága június 27-én távszerencsejáték-szervezési engedélyt adott az LVC Diamond Kft.-nek Vegas Sports néven. Így a budapesti kaszinókat is üzemeltető cégnek a vegas.hu oldalán már különböző sporteseményekre is legálisan lehet fogadni – írja a Mfor a hatóság nyilvántartására hivatkozva. 

A lap szerint százmilliárdos piacról van szó, ezért nem meglepő, hogy kinézte magának a Garancsi-Habony duó. A Szerencsejáték Zrt. tavaly 822 milliárd forintos árbevétellel zárt,

Mager Andrea vezérigazgató pedig több interjúban is elmondta, hogy az online sportfogadás a bevételük 20 százalékát adja, ami mintegy 160 milliárd forintot jelent. 

Az eddigi szabályozás szerint 2014 óta a 100 százalékban állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. fogadási monopóliuma határozta meg a piacot a TippmixPro oldallal, idén januártól viszont Magyarország is megszüntette az állami monopóliumot.

A vegas.hu sportfogadási felületete már éles is, regisztráció után bárki fogadhat. Jelenleg a legismertebb bajnokságokban nyári szünet van, így vietnámi, koreai és algériai labdarúgó-meccsek végeredményére lehet tippelni, de tenisz, kosárlabda, vízilabda és golf is szerepel a fogadási menüben. Az állami cég és a kormányközeli kaszinós társaság közötti sportfogadási verseny tehát elkezdődött, lehet böngészni, hogy melyik oldalon kedvezőbbek az oddsok, számolt be az Mfor. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk