Szabadlábra helyezik a Kósa Lajost is megvezető csengeri örökösnőt

  • narancs.hu
  • 2022. június 3.

Belpol

A nő 4,3 milliárd eurós örökséggel hitegette a Fidesz alelnökét, aki be is dőlt a mesés vagyon hírének.

Letelt az előzetes letartóztatás három éve, így  pénteken szabadlábra helyezik a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát – tudta meg a Népszava az asszony ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól. 

A lap emlékeztet, hogy P. Máriát 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba. 2009-től kezdve 20 sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, ugyanis több személytől és cégtől kért kölcsönt azért, hogy állítása szerint visszaszerezhesse  Németországban elhunyt édesapja nagy összegű hagyatékát. A köcslönöket nem fizette vissza.

A csalás pikantériája az volt, hogy az ügybe Kósa Lajos is belekeveredett. Az akkor még Debrecen polgármestereként ismert politkus ugyanis hiteles közjegyzői okirattal igazoltan vállalta el a hitetlen, 4,355 milliárd eurónyi vagyon kezelését.  Sőt egy másik iratbó az is kiderült, hogy P. Mária 2,6 millió eurót (mostani árfolyamon 1,25 milliárd forintot) akart ajándékozni Kósa Lajos édesanyjának. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk