Szeptemberben 103 pedagógus mondott fel a Közép-Pesti Tankerületben

  • narancs.hu
  • 2023. november 5.

Belpol

Ez azért messze elmarad az előre meghirdetett ezres távozásoktól.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kikérte a tankerületektől az adatokat, hogy pontosabb képet kapjanak arról, hol mondtak fel a legtöbben – írja a 444.

A válaszokból kiderült, hogy a budapesti oktatási intézményeket idén január óta 647 dolgozó hagyta el, csak szeptemberben 319 tanár döntött a távozás mellett.

A Közép-Pesti Tankerületben volt a legnagyobb a lemorzsolódás, itt 103 pedagógus mondott itt fel, ám január óta összesen 160-an távoztak.

A vidéki helyek közül az Érdi Tankerületi Központnak mondtak fel a legtöbben, szeptemberben 47 tanár, 2023 januárja óta összesen 98 iskolai dolgozó.

A Belügyminisztérium továbbra sem aggódik. Úgy nyilatkoztak, a pedagógusok több mint 99 százaléka az új jogviszonyt választotta, és 863 új pedagógus létesített jogviszonyt az új törvény alapján. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk