A Szegedi Tudományegyetemen 20 felvételi pontot ér az MCC programja

  • narancs.hu
  • 2023. november 4.

Belpol

Pedig érhetne akár 70-et is.

Az MCC középiskolás programja 20 pontot ér majd a felvételizőknek a Szegedi Tudományegyetem – válaszolta 2025-re vonatkozóan az intézmény a Szegeder kérdésére. Ugyanígy 20 pontot érnek majd az MTA középiskolások számára kiírt tudományos pályázatai is. 2024-ben még nem adnak intézményi pontot az MCC-programokért.

Adnak viszont 5 pontot saját, ingyenes online tanulásmódszertani kurzusuk, a Coursera felületén hozzáférhető „A tanulás tanulása” elvégzéséért, és 10 pontot az SZTE Junior Akadémia valamely felkészítő programjáért.

Október végén derült ki, hogy a jövőben maximum 70 pluszpontként lehet majd elszámolni az egyetemi felvételi során az MCC középiskolás programbizonyítványát. Ez igen magas, tekintve, hogy nyelvvizsgáért egyébként 36–50 pont, emelt szintű érettségiért 50 többletpont jár.

Pécsről is derültek ki adatok: az ottani tudományegyetemen öt karon többletpont jár az MCC képzéséért. A jogi, bölcsész, egészségtudományi, műszaki és pedagógiai karokra jelentkező felvételizők ott 10 pontot szerezhetnek MCC-s bizonyítványukkal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk