Szijjártó bekérette a német nagykövetet

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. augusztus 23.

Belpol

Szerinte a német külügyi államtitkár antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bekérette Németország budapesti nagykövetét Michael Roth német politikus szombati nyilatkozata miatt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap.

Szijjártó azt írta: Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár szombaton antiszemita vádat fogalmazott meg Magyarország kapcsán, ezért hétfő délelőttre bekérették Németország budapesti nagykövetét. Szijjártó azt is írta, mivel ő akkor már Kínában lesz, a nagykövetet Magyar Levente miniszterhelyettes fogadja.

Szijjártó arra nem tért ki, hogy mi volt a német államtitkár kifogásolt nyilatkozata, a hvg.hu azonban azt írja, Roth a t-online.de oldalnak adott interjújáról lehet szó. Ebben Michael Roth azt mondta: "az egyik szempont, amely miatt Magyarország ellen megindult a 7-es cikkely szerinti eljárás, az egyre terjedő antiszemitizmus volt". Roth ugyanakkor hozzátette, hogy nem lehet a más országokban jelen lévő antiszemitizmusról anélkül beszélni, hogy a német helyzetről is szót ejtenének.

Neked ajánljuk