Szijjártó Péter megint Moszkvába utazott

  • narancs.hu
  • 2023. április 11.

Belpol

Magyarország energiaellátásának biztonsága miatt. Tárgyal és tárgyal.

Ismét Moszkvába látogatott Szijjártó Péterderült ki friss Facebook bejegyzéseiből. Beharangozta, hogy "a magyar energiaellátás biztonságához szükséges együttműködés legfontosabb kérdéseiről" fog tárgyalni az orosz energiaügy prominenseivel. A külügyminiszter először Alexander Novakkal, az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, majd Alekszej Lihacsovval, a Roszatom állami atomenergetikai cég vezérigazgatójával találkozik.

Emlékeztetett, hogy "a hátunk mögött hagyott telet Európa az extrém enyheség miatt energiaellátás szempontjából megúszta. A Nemzetközi Energiaügynökség figyelmeztetése azonban egyértelmű: az újrainduló kínai gazdaság radikálisan megnövekedő energiaigénye és az európai energiainfrastruktúra fejlesztésének rendkívül lassú üteme miatt az igazi nehézséget a soron következő tél fogja jelenteni."

Szijjártó nyilván elismételte a kormány az EU-val szembenálló álláspontját is, miszerint az orosz fosszilis tüzelőanyagokat elengedhetetlenek tartják az ország energiaellátásához: "Magyarország energiaellátásának biztonságához a gázszállítások, a kőolajszállítások és a nukleáris fűtőanyag-szállítások zavartalanságára van szükség."

Ezen három feltétel teljesüléséhez pedig a magyar-orosz energetikai együttműködés zavartalansága szükséges. Ez nem politikai ízlés, hanem fizika kérdése."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk