Szili Katalin: A nemzetért dolgozni betonszilárdságú tartást ad

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 11.

Belpol

Az egykori házelnök szerint amikor a nemzetért tennünk kell, akkor nincs az a pártpolitika, ami fontosabb lenne, mint hogy ezt együtt tegyük. 

A nemzetért dolgozni mindenkor betonszilárdságú tartást ad. Ez teheti a nemzetünket is „tartásos nemzetté” –mondta Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, az MSZMP, majd az MSZP egykori, a kormánypárti KDNP jelenlegi tagja szombaton Budapesten, a Rákóczi Szövetség által szervezett Halzl József Emlékkonferencián.

 A Rákóczi Szövetség 2020-ban elhunyt örökös és tiszteletbeli elnökének munkásságát méltató rendezvényen Szili Katalin kiemelte:

„ha a nemzetért tennünk kell, akkor nincs az a pártpolitika, ami fontosabb lenne, mint hogy ezt együtt tegyük”.

„Halzl József példája mindannyiunkat arra sarkall, hogy tegyünk a nemzetért” – hangoztatta, hozzátéve: Halzl József korszakos ember volt, aki olyan dolgokat kezdeményezett és olyan dolgokért állt ki, amelyekkel maradandó például szolgál. „Vezérelve volt mindvégig emberként élni, magyarnak maradni, a magyarságért áldozatot hozni akár a legmostohább időkben, fojtogató nemzetközi körülmények között is” – fogalmazott.

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

 
Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó beszél (b), mellette Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes (j), miután bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez 2023. március 31-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A rendezvényen átadták a tavaly alapított Halzl József-díjat, amelyet ezúttal Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vehetett át.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk