Szkíták akarták megdönteni az államot, őrizetbe vették őket

  • narancs.hu
  • 2024. január 25.

Belpol

A legidősebb gyanúsított 88 éves.

Kedden hajnalban százötven rendőr tíz helyszínen hajtott végre akciót országszerte kedden hajnalban az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt. Az egyik közösségi videómegosztó portálra még novemberben került fel egy videó, amelyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy

megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését.

A csoport azt is megígérte, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni, majd elmondták azt is, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

A rendőrség az ügyben a KR NNI az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárást indított.

Csütörtök reggel az is kiderült, hogy állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vett három személy letartóztatását indítványozza a Zala Vármegyei Főügyészség. A legidősebb személy egy 88 éves váci férfi.

A rendőrség videójában szemléletes részletek is kiderülnek a csoportról: például az, hogy egyenruhájuk, de hivatalos, félig levágott uborkájuk is van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk