Kövér László nem támogatja Svédország NATO-csatlakozását

  • narancs.hu
  • 2024. január 25.

Belpol

De megadja a svédeknek az esélyt, hogy megváltoztassák a véleményét.

Interjút adott a Mészáros Lőrinc által pénzelt Indexnek Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A téma Svédország NATO-csatlakozása volt, amiről Kövér kijelentette, hogy „egy pillanatig sem” érzi rosszul magát, ha kínos lenne az ügy, és semmi nincs abban, hogy még nem szavazták meg a bővítést: „valakinek utolsónak is kell lennie”.

A házelnök szerint nincs meg a svéd-magyar viszonyban az a bizalom, ami ehhez kell: „egy NATO-tag a saját fiait odaküldi a frontvonalra, akár az életüket is feláldozva, hogy megvédjék a szövetségesüket, cserébe ugyanezt várják el.” Ezután elismételte a szokásos mantrákat arról, hogy „a svédek – szeretném megjegyezni, hogy a finnek is – olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében, amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni”.

A propagandaszólamokkal teleszórt interjúban azt is megkérdezték, hogy kik nem támogatják Svédország NATO-csatlakozását. „Most éppen az egyik ilyen taggal beszél. De pontosítanék: én is örülnék, ha reménybeli szövetségeseink mielőbb megadnák nekem az esélyt, hogy jó lelkiismerettel megváltoztathassam az álláspontomat.”

Tegnap derült ki, hogy Törökország már megszavazta a NATO-bővítést (F-16-os vadászgépekért cserébe), bár Erdogan még az aláírással lassíthatja a folyamatot. Orbán Viktor pedig meghívta magához a svéd miniszterelnököt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!