Szolnokra is érkeztek ukrajnai menekültek

Belpol

A tiszaligeti ifjúsági tábor 200 embert tud befogadni.

Vasárnap délutáni információink szerint a szolnoki tiszaligeti ifjúsági táborban eddig négy ukrán menekültet szállásoltak el.

A hétvégén jelentette be Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, hogy azon a helyen 200 embert tudnak befogadni.

Először egy család érkezett kisgyermekkel, tudomásunk szerint a luhanszki területről, később egy fiatalember érkezett, egyedül. A befogadott emberek ukránok, nem beszélnek magyarul, viszont rokonaik dolgoznak Magyarországon. Így lehet, hogy Szolnokra annak a munkaközvetítőnek a segítségével jutottak, amely szeretteik foglalkoztatását is intézte annak idején.

Úgy tudjuk, országos szinten 20-40 ezer ukrajnai dolgozik hivatalosan Magyarországon, zömmel közvetítők révén. 

 
A szolnoki tiszaligeti ifjúsági tábor, ahova már érkeztek ukrán menekültek. Fotó: a szerző felvétele
 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!