Több hazai szelektív hulladék feldolgozó üzem is felhagyhat tevékenységével

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

Lassan, de biztosan omlik össze a hazai hulladékszektor.

Nagyon nincs vége a hulladékkáosznak. A Népszava információi szerint több hazai szelektív hulladék feldolgozó üzem is felhagyhat tevékenységével az állami források kiapadása miatt.

A szelektíven gyűjtött szemét szakszerű feldolgozása a termékdíjrendszer átalakítása miatt egyre inkább akadozik. Míg korábban az ebből származó bevételt visszaforgatták a hulladék visszagyűjtésébe, leválogatásába, addig ez az évi közel százmilliárdos summa ma már csak úgy, véletlenül eltűnik az állami költségvetésben.

A lakossági kukák tartalmának 70-75 százaléka továbbra is lerakókba kerül, azok egyre kisebb hányadát dolgozzák fel „anyagában”. Így a háztartásoktól akár még be is gyűjtött szelektív hulladék nagy eséllyel a többivel együtt az égetőben végzi.

Lassan, de biztosan omlik össze a hazai hulladékszektor.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.