Több mint 800 ezer forinttal nőhet Orbán Viktor fizetése

  • narancs.hu
  • 2022. december 27.

Belpol

De Kövér László és Novák Katalin is nagyon jól járhat jövőre.

Jelentős béremelésre számíthatnak a parlamenti képviselők annak a törvénydosításnak köszönhetően, amit még négy évvel ezelőtt fogadott el az országgyűlés. Ennek értelmében a parlamenti képviselők alapfizetését az előző évi átlagkereset háromszorosában állapították meg. 

Ugyan a 2022-es évi adatok még nem véglegesek, de az RTL.hu becslései szerint a jelenlegi 1 millió 316 ezer forintos képviselői alapbér jövő márciustól bruttó 1 millió 549 ezer forintra nőhet. Mivel ez csak alapbér, erre még rájönnek a különböző tisztségek után járó illetmények. 

Orbán Viktor esetében a becsült bérnövekedés meglehetősen jelentős: bruttó 857 ezer forinttal kereshet majd többet jövőre, ami azt jelenti, hogy a mostani 4 millió 870 ezer forintos fizetése 5 millió 727 ezerre nőhet. Az RTL.hu 17,7 százalékos átlagbér-emelkedéssel számol, amely alapján Kövér Lászlónak bruttó 600 ezer forinttal, Novák Katalinnak pedig 700 ezer forinttal lehet több jövőre a fizetése. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk