Több ponton is módosítaná a MOK az egészségügyi törvénycsomagot

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

Részletes módosító javaslatot tettek közzé.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyilvánosan is közzétette, hogy milyen módosításokat látna jónak az egészségügyi tövénycsomag elfogadása előtt - vette észre a 444.hu.

A részletes dokumentumban kiemelik, hogy

  • visszavonnák a kormánynak azt a javaslatát, miszerint az Országos Mentőszolgálatra bíznák az ügyeleti ellátást Budapesten kívül.
  • A kormány rendelkezne a körházi dolgozók átvezényelhetőségéről, ehhez a MOK szerint szükséges lenne a kikötés, miszerint a lakóhelytől eltérő munkavégzés kijelölése esetén az utazási többletköltségét a munkáltató megtéríti, illetve az, hogy a munkaviszony létrejöttekor elfoglalt munkavégzési helytől eltérő munkavégzési hely egy naptári évben harminc napnál hosszabb időre csak a foglalkoztatott beleegyezésével legyen kijelölhető.
  • A MOK szerint törölni kell a teljesítménybérezés bevezetését, pontosabban azt a tételt, hogy a teljesítmény miatt a dolgozó fizetése 20 százalékkal csökkenthető. A MOK szerint a teljesítménybérezés bevezetésére ennyi idő nem elég, ráadásul a törvényben tervezettekhez hozzáfűzik, hogy a teljesítményértékelés nem járhat az alapbér csökkentésével. 
  • Emellett módosítanának több, a praxisjoghoz kapcsolódó javaslaton is.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk