Varga Judit is házi karanténba vonul

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 27.

Belpol

Hétfőn ugyanis kontaktusba került egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Az első tesztje negatív lett.

"Tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat" - írja Varga Judit igazságügyminiszter a Facebook-oldalán.

Hozzátette, fertőzésre utaló jelet nem tapasztalt magán eddig, de csütörtökön reggel azért elvégeztetett egy tesztet, amelynek negatív lett az eredménye.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő koronavírustesztje pozitív lett.

Majd Hollik István arról számolt be, hogy koronavírusos lett. A Facebook-oldalán azt írta:

"Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam. Ez sajnos pozitív lett, így elővigyázatosságból minden programot lemondtunk, én azonnal karanténba vonultam."

Végül az is kiderült, hogy Gulyás és helyettese Hollik István betegsége miatt került karanténba, mivel ugyanazon a kerti partin buliztak a hétvégén. A 24. hu információi szerint a partit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás minisztériumában dolgozik, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Figyelmébe ajánljuk