Vecsés a nyakába kapott egy veszélyesanyag-raktárat

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 4.

Belpol

Pedig nem is működik a településen akkumulátorgyár. 

Ugyan Vecsésen nem működik akkumulátorgyár, a 24.hu beszámolója szerint gyártáshoz szükséges alapanyagok „jelentős nagyságrendben foroghatnak” a város melletti logisztikai központban. Ugyanis a település melletti CTParkba költözött a JV Europe Zrt., amely akkumulátorok előállításához szükséges veszélyes alapanyagokat raktároz, hogy onnan szállítsák el később üzemekbe. 

A lap azt írja, ezekből a veszélyes anyagokból nem lehet bármekkora mennyiséget egyszerre egy helyen raktározni, azonban a gyártáshoz minden alapanyagnak rendelkezésre kell állnia, ezért helyezik el gyártóbázison kívül őket. A vecsési önkormányzat honlapján megtalálható biztonsági jelentés szerint a városban nem zajlik akkumulátorgyártás, a JV Europe Zrt. vecsészi székhelye azonban felső küszöbértékű veszélyes üzemnek számít. 

A CTParkban még két raktározócég, egy kertészeti vállalkozás, illetve az akkumulátorgyártással foglalkozó Samsung SDI modultesztelő üzeme is működik. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk