12 ember állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 4.

Belpol

Közöttük van egy 11 éves lány is. 

12 ember állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin – írja a 24.hu a Magyar Közlöny nyomán. 

 

A köztársasági elnök szerint mindannyian jogsértően szereztek állampolgárságot. Az elnöki határozatok érintettjei kárpátaljaiak (a fiatalabbak Ukrajnában, az idősebbek a Szovjetunióban születtek). Az államfő döntése (a névazonosság alapján) egy nagypaládi családot is érint, az érintettek között van egy 11 éves lány is. 

A lap megjegyzi, a köztársasági elnökök ilyen határozatai teljesen megszokottak, még a 11 éves kislány esete sem kirívó, hiszen Novák Katalinnál már arra is volt példa, hogy egy 10 éves, Kisvárdán született gyermek magyar állampolgárságát vonta vissza.

Novák mostani döntései azért érdekesek, mert Washington a magyarok vízummentességén a minap éppen azért szigorított, mert úgy vélte, számára biztonsági kockázatot jelent, hogy az egyszerűsített honosítással, jogsértően, ellenőrizetlenül olyanok is bejutottak az Egyesült Államokba, akikre egyébként nem vonatkozott volna a vízummentesség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk