Vizsgálja a Magyar Posta a hőgutát kapott, később a kórházban elhunyt kézbesítő ügyét

  • narancs.hu
  • 2024. július 19.

Belpol

A vállalat keresi az okát, hogy történhetett meg a tragédia. 

„A július 17-én, Kelebián rosszul lett kézbesítőnél is volt megfelelő mennyisségű védőital. Bár a kiérkező mentők mindent megtettek állapota stabilizálásáért és sikerült kórházba szállítani, a munkatársunk ma reggelre elhunyt. Az eset kivizsgálása jelenleg zajlik. A Magyar Posta őszinte részvétét fejezi ki a családnak és a hozzátartozóknak. Elhunyt munkatársunkat a Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti és megteszünk mindent, hogy a hozzátartozókat és a postásokat a gyász feldolgozásában segítsük” – írja közleményében a Magyar Posta

A cég felsorolja, hogy milyen óvintézkedéseket tesznek a meleg ellen. Mint írja, 

  • Megfelelő mennyiségű védőitalt (hűtött ivóvizet) biztosítanak a kézbesítőknek, melyet magukkal vihetik a járásukba, illetve szükségleteiknek megfelelően munkájuk közben a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet.
  • Kellő pihenőidőt is biztosítanak a számukra.
  • A megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van. Ügyelnek arra, hogy a munkaátszervezések a szolgáltatás teljesítését ne befolyásolják.
  • Adott továbbá számukra a lehetőség, hogy a tűző nap elől munka közben betérjenek klimatizált közintézményekbe, vállalkozások telephelyeire, irodákba, hűvösebb épületekbe, ez különösen javallott 12-15 óra között. Ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt. Ennek elősegítése érdekében belső csatornán közzéteszik azoknak a légkondicionált helyszíneknek az országos listáját, amelyeket bárki igénybe vehetnek, és amely elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

A kórházban meghalt egy kiskunhalasi postás, akit még szerdán szállítottak életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk