Drogügybe keveredett egy tiszabői fideszes jelölt

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Bűn

Blága László ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés gyanúja miatt nyomoznak 2022 óta.

Blága László tiszabői önkormányzati képviselőjelölt (Fidesz–KDNP) ellen bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés gyanúja miatt zajlik bűntetőeljárás a 24.hu írása szerint

Blágát 2022 októberében őrizetbe vették, majd letartóztatták, mert – a nyomozás iratai szerint – lánya és annak férje segítségével rendszeresen, több alkalommal olyan vegyületet értékesített Tiszabőn, amelyet a büntető törvénykönyv új pszichoaktív anyagnak minősít.

A rendőrség gyanúsítja, egy időre letartóztatta Blága László lányát és vejét is a történtek miatt. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a hírportálnak arról számolt be, hogy a büntetőügy, amelynek összesen 13 gyanúsítottja van, a nyomozati szakban tart, de várhatóan még idén vádat emelnek. 

A lap újságírója telefonon hívta Blága Lászlót, aki tagadta, hogy drogot árult volna, és amikor a gyanúsításról kérdezték, befejezte a beszélgetést. A képviselőjelölt védője, Kiss Péter sem nyilatkozott, csak annyit mondott, valóban ő Blága László ügyvédje.

Az érintett 2014-től már dolgozott önkormányzati képviselőként Tiszabőn, szintén kormánypárti színekben, 2019-ben azonban függetlenként indult, és akkor épp nem jutott mandátumhoz, ám később, miután egy képviselő kikerült a testületből, bejutott ismét.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn a testületben a Fidesznek van többsége, polgármesterjelöltet azonban mégsem indít a párt. Bíró Zoltán, az eddig alpolgármester, akit jelöltek volna, visszalépett, és közben nyilvánosságot kapott, hogy a helyi fideszes vezetés próbálta megakadályozni, hogy Novák Csaba független polgármesterjelöltet – aki Mága Zoltán hegedűművész testvére –nyilvántartásba vegyék. Abban az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz.

A címlapkép forrása a jelölt Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.