Férfiak csoportosan szexuálisan zaklattak nőket szilveszterkor Milánóban

  • narancs.hu
  • 2022. január 8.

Bűn

A nők elmondták, hiába kiabáltak segítségért, senki sem segített nekik.

Férfiak csoportba verődve legalább öt esetben szexuálisan zaklattak nőket szilveszterkor a milánói Dóm téren– írja az olasz Corriere Della Sera. Két húszéves német nő arról számolt be, hogy több más turistához hasonlóan ők is a Dóm téren akarták ünnepelni a szilvesztert. Hirtelen viszont egy csoport arabul beszélő férfi vette őket körbe, akik lökdösni és fogdosni kezdték őket.

Elmondásuk szerint legalább harminc férfi volt a csoportban, hiába próbáltak meg védekezni ellenük, nem tudtak.

Egyikük szerint volt egy pont, amikor egyszerre tizenöt kéz fogdosta őt. Az esetről valaki videót is készített. A nők közlése szerint hiába kiabáltak segítségért, senki sem segített nekik. Azt állítják, a rendőrök is látták a történteket, mégsem léptek közbe. A két német nő Németországban tett feljelentést, az ügyészség csoportosan elkövetett szexuális erőszak vádjával nyomoz.

A férfiak egy tizenkilenc éves lányt is ugyanígy vettek körbe aznap éjjel, amiről szintén készült felvétel. Beszámolója szerint előbb azt hitte, ki akarják rabolni, ezért átadta nekik a táskáját, de még azután sem hagyták békén, fogdosni kezdték.

A milánói polgármester szerint a szilveszterkor történtek „nem méltók” a városhoz, és együtt dolgozik a rendőrséggel azon, hogy megtalálják az elkövetőket.

A volt olasz belügyminiszter, Matteo Salvini az esetről azt írta a Twitteren, hogy elfogadhatatlan, ami történt, és reméli, hogy 2022-ben kevesebb bűncselekmény történik majd Olaszországban.

2016 szilveszterén hasonló események történtek Kölnben, amikor nagy csoportba verődött férfiak tömegesen molesztáltak nőket az utcán.

(Corriere Della Sera)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk