Huszonhét évvel később letartóztatták Tupac feltételezett gyilkosát

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 30.

Bűn

Ő is ott ült a Cadillacben, ahonnan lövéseket adtak le a rapperre.

A Las Vegas-i rendőrség pénteken letartóztatta Duane „Keffe D” Davist, akit valószínűleg a legendás rapper, Tupac Shakur meggyilkolásával gyanúsítanak. A hírhedt gengszert régóta figyelte a rendőrség. Davis egyébként saját memoárjában, aminek címében egyszerűen a comptoni legendaként hivatkozik magára, leírta, hogy abban a Cadillacben ült, amelyből az autós lövöldözés kibontakozott.

Az AP közlése szerint Davist két hónappal azután tartóztatták le, hogy razziát tartottak a felesége otthonában. A rendőrség Tupac Shakur meggyilkolásához köthető tárgyakat keresett.

Davis a könyvében azt is leírta, hogy 2010-ben beszélt a hatóságokkal Tupac haláláról, akkor egy kábítószeres ügyben börtönbüntetés várt volna rá, de alkut kötött a zsarukkal. A férfi azt állítja, hogy ő az utolsó szemtanú Tupac halálának ügyében.

A rendőrség úgy sejti, nem Davis kezében sült el a fegyver, de ő adott utasítást a gyilkosságra. 

Tupac Shakur 1996. szeptember 13-án hunyt el, egy héttel azután hogy egy fehér Cadillacból tüzet nyitottak a BMW-jükre. A rapper korábban Mike Tyson bokszmérkőzésén volt, miután összetűzésbe keveredett egy ellenséges bandával. A banda vezére, Orlando Anderson két évvel később lövöldözésben meghalt Comptonban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk