Blikk: szlovák bombát használt az esztergomi robbantó a TEK ellen

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Bűn

Éjjelente áshatta ki azt a 38 méteres alagutat, amit tárolásra használt, és vélhetőleg menekülőútnak készített.

Az esztergomi házát felrobbantó J. László Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlana alatt ásott alagútban

írja a Blikk. A lap információi szerint a trotil nevű robbanószer alapanyagát képező vegyület a Szlovákiában ipari használatra könnyebben beszerezhető hexogén. Szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas.

A katonai és a polgári robbantástechnika munkálatai során is többnyire ilyen robbanóanyagból álló tölteteket alkalmaznak – mondta el a lapnak Száraz Pál nyugalmazott tűzszerész. A kémiai nevén trinitro nevű anyag tiszta állapotban fehér, kristályos szerkezetű. Láng hatására nyílt levegőn erős fény kíséretében robban fel.

Blikk azt írja, hogy 12 nappal a robbantás után még mindig helyszíneltek a nyomozók J. László egykori házánál.

A Központ Nyomozó Főügyészség által vezetett nyomozásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusai hajtották végre a robbanás utáni helyszínelést. Ennek során egy 38 méteres, illegálisan ásott alagutat találtak a robbantó kertje alatt. J. László ezt tárolásra használhatta.Vélhetőleg, ha folytatta volna a veszélyes fúrást – az alagút nem volt megfelelően alátámasztva, bármikor beomolhatott volna –, akkor egyfajta menekülő útvonalat alakíthatott volna ki magának két dűlőút között, egy lakatlan telek felé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk