Kiadta Németország az antifa-támadások egyik gyanúsítottját

  • narancs.hu
  • 2024. június 28.

Bűn

A 23 éves férfit tavaly decemberben fogták el Berlinben, pénteken átadták a magyar rendőrségnek.

A 2023 februárjában Budapesten lezajlott támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét pénteken vették át a német rendőrségtől a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói – írja a police.hu.

Tavaly februárban a Kitörés Napja nevű rendezvény idején magyarokból és külföldiekből álló társaság négy támadást hajtott végre. Olyan emberekre rontottak rá, akikről a ruhájuk – dzsekijük – alapján azt feltételezték, hogy szélsőjobboldaliak. Egyik áldozatuktól kérdezték meg csak, hogy a Kitörés Napjára jött-e, de a nemleges válasza ellenére őt is leütötték hátulról.

A támadásokkal kapcsolatban három embert rögtön elfogtak, 14 gyanúsított ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük hármat találtak meg a rendőrök külföldön. Egyiküket, a 23 éves német férfit Berlinben vette őrizetbe a német rendőrség tavaly decemberben. Most az osztrák-magyar határon vették át a német rendőröktől a budapesti nyomozók, Budapestre vitték, életveszélyt okozó testi sértés kísérletének és súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. Nem tett vallomást.  

Az ügyben indított büntetőeljárás érinti az olasz Ilaria Salist, akit azzal vádolnak, részt vett a támadások szervezésében. Fogva tartásának körülményeiből diplomáciai botrány lett. Az olasz nőt májusban kiengedték. Indult az európai parlamenti választáson, és be is jutott az EP-be.

A címlapkép a Police.hu felvételének egy kockája

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk