Házi őrizetet szeretnének az olasz antifa aktivistának

  • narancs.hu
  • 2024. február 3.

Belpol

Miután a magyarországi fogvatartása miatt diplomáciai botrány kerekedett.

Az olasz külügyminiszter javaslatot tett arra, mi lehet a börtönben fogva tartott 39 éves olasz antifa aktivista, milánói tanárnő Olaszország számára is megnyugtató megoldása – írja az Ansa olasz hírportál nyomán a telex.hu.

„I. S. ügyvédeinek magyarországi házi őrizetet kell kérniük, ezzel eddig nem éltek” – mondta Antonio Tajani a Forza Italia milánói rendezvényén szombaton.

Ehhez azonban először is egy magyarországi lakhely szükséges. Ha az megvan, már lehet kérni a házi őrizetet, ami után pedig lehet kérni, hogy a magyar lakóhely helyett az olasz lakóhelyre módosítsák azt. „Természetesen készek vagyunk mindent megtenni” – mondta Tajani.

A 39 éves olasz antifasiszta nőt egy éve tartják előzetesben Budapesten, 11 évet is kaphat. Kéz- és lábbilincsben vezették elő a bíróságon, az olasz sajtó kiborult ezen és a magyar börtönkörülményeken, az ügyből az elmúlt napokban diplomáciai botrány lett.

Az aktivistát azzal vádolják, hogy az egyik fő szervezője volt a tavaly februári, kitörésnapi utcai támadásoknak, és akár 11 évet is kaphat, ha bűnösnek találják. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk