Lopkodják a szegedi Dóm vörösréz ereszcsatornáit

  • narancs.hu
  • 2023. február 25.

Bűn

Egy kapucnis alak lehet a tettes, naponta egy csövet vitt el. Hétnél tart.

Hét helyen leszedte és elvitte valaki a szegedi fogadalmi templom vörösrézből készült értékes ereszcsatornáit – írja a Telex a Szegeder nyomán.

A tolvaj a Dóm keleti, Tisza felőli, kevésbé forgalmas részén szedegeti le a csöveket, a hiányt másfél-két hete észlelték a lap szerint. Bár a rendőröket megkérték, hogy járőrözzenek gyakrabban a templomnál, hivatalos feljelentést eddig nem tett az egyházmegye. A Dóm biztonsági szolgálatának mindig utólag tűnt föl a hiány.

 

A Szegeder egyik olvasója tudni véli, hogy egy kapucnis alak lehet a tettes. Egy alkalommal csak egy csatornaelemet visz el, és két perc alatt szedi le, tehát lehet ebben gyakorlata. Egy ilyen lopást állítólag a biztonsági kamera is rögzített, kérdés, hogy a felvétellel tud-e bármit kezdeni a rendőrség, ha eljárás indul. 

 

Félmillió forintba kerül pótolni a hét, vörösrézből készült csatornaelemet.

Az egyik közeli fémtelep árlistája szerint a vörösréz átvételi ára 2600 forint kilónként, az acélé 70-80 forint, az alumíniumé 500.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk