Már április elején megtalálták a kilőtt svájci farkas jeladóját a Hernádban

  • narancs.hu
  • 2023. május 19.

Bűn

A nyomozás érdekeire való tekintettel egészen mostanáig kellett várni a bejelentéssel.

„Április 8-án találta meg búvárunk az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban. A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta, és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is” – jelentette be a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Facebook-oldalán.

A posztot a hvg.hu vette észre, amiben a szolgálat munkatársai a nyomozás érdekeivel indokolták, hogy miért vártak bő egy hónapot a jeladó megtalálásának bejelentésével.

„A folyó vizsgálatát követően egy különleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárult, és a jeladót átadtuk a hatóságoknak” – olvasható a bejegyzésben.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Svájcból Magyarországra érkezett M237 jelű farkas kilövésének ügyében természetkárosítás miatt nyomoz a rendőrség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).