Természetkárosítás miatt nyomoz a svájci farkas kilövője ellen a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2023. április 13.

Bűn

Magyarországon 2001 óta a farkasok fokozottan védett fajnak számítanak.

A 444.hu kérdésére a Nemzeti Nyomozó Iroda megerősítette, hogy

természetkárosítás bűntett miatt büntetőeljárást folytatnak, miután a borsodi Hidasnémetinél valaki kilőtte azt a jeladós farkast, amelyik egészen Svájcból jutott el Magyarországra.

A rendőrség az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem ad további tájékoztatást.

Magyarországon a farkasok 2001 óta fokozottan védett fajnak számítanak, ezért nem vadászhatók. A farkas engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az M237-es számon nyilvántartott, jeladós szürke farkas Svájc Surselva régiójából indult el, valahol a Fertő tótól délre lépte át a magyar határt februárban. Március közepén a dél-budai agglomerációban kóborolt, majd a Dunát átúszva, a Naszály hegy mellett haladva folytatta útját, és a Bükki Nemzeti Park területére ért, áprilisban pedig az Aggteleki Nemzeti Park területére

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk