Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hajdú Péter

  • narancs.hu
  • 2020. december 7.

Bűn

A showman cége 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az államnak. 

Megegyezéssel zárult Hajdú Péter nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, illetve folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt induló büntetőügye – írja a Magyar Hang. Ezek alapján Hajdú és két társa már a tárgyalás előtt megegyeztek az ügyészséggel, hogy milyen büntetést kérjenek a vádlottakra, amit ők el is fogadtak. 

A műsorvezetőt, mint elsődrendő vádlottat 1 év 6 hónap (4 év próbaidőre felfüggesztett) börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap (4 év próbaidőre felfüggesztett) börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre, a III. rendű vádlotatt 1 év (3 év próbaidőre felfüggesztett) börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. 

Az ítélet szerint Hajdú Péter cége több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az általa benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokon a fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlan levonásba helyezte. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk