Újabb szexuális bűncselekménnyel gyanúsítják a volt rendőrt

Bűn

Kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt a hétvégén őrizetbe vették azt a kötegyáni férfit, akinek pedofília miatt folyó perében jövő kedden hirdethet ítéltet Gyulai Járásbíróság.

Öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészég egy most 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki korábban rendőrként dolgozott – adta hírül lapunk még júliusban. Azóta a büntetőper tárgyalása már megkezdődött a Gyulai Járásbíróságon, s azt az ítélkező tanács kiskorúak személyiségjogainak védelme miatt zárttá nyilvánította. Mindez magát a határozathozatalt nem érinti, amely a tárgyalás menetétől függően akár jövő kedden lehet.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a férfi a román határ mellett található Békés megyei községben, Kötegyánban a saját udvarára becsalta és házában fajtalankodott egy 8 éves kisfiúval. Édesanyjának az tűnt fel, hogy a megbeszélt időpont ellenére gyermeke többször nem tért haza a megbeszélt időre. Ezért az anyja utánament a játszótérre, ahol nem találta a fiát. Ott játszótársai azt mondták: „lehet, hogy az öreg bácsinál van.” A nő elment nyugdíjas férfihoz, elhozta onnan a gyerekeket. Az övén kívül másokéi is voltak ott. 

„Nincsenek szavak…”

Így derült ki, amit addig senki sem sejtett. Az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket. A kisfiúról a házban „lekerült” a nadrág. A nyugdíjas férfi fajtalankodott vele, a testvérével is próbálkozott. Állítólag pénzt is ígért nekik.

A rendőrségi nyomozás során kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, igaz, amit a kisfiú állít. Anyja pedig azért is volt nagyon elkeseredve, mert félő, hogy fiában örök nyomot hagy az abúzus. „Nincsenek szavak arra, hogy mit érez egy olyan szülő, akinek gyermekét bántották” – nyilatkozta ekkor az anya a beol.hu-nak.

A Gyulai Járási Ügyészség ez év június 12-én emelt vádat a Gyulai Járásbíróságon a büntetlen előéletű 70 éves kötegyáni férfi ellen a fentebb már ismertetett bűncselekmények gyanúja miatt – írtuk meg akkor.

Nem akármilyen fordulat

Az ügy azonban nem akármilyen fordulatot vett a napokban. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság lapunk érdeklődésére megerősítette azt az információnkat, hogy a Sarkadi Rendőrkapitányság december 5-én „szeméremsértés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 70 éves kötegyáni férfit, mert a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját. A fiú ellökte magától a férfit és hazament. A rendőrség a Gyulai Járási Ügyészségen előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.”

A Narancs.hu információ szerint ugyanarról a 70 éves kötegyáni férfiről van szó, akivel szemben folyik a szexuális bűncselekmények miatti büntetőeljárás, így éppen az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt vették őrizetbe, s feltehetően rendelik el előzetes letartóztatását. Sem korábban, sem most nem cáfolta senki azt az értesülésünket, hogy a nyugdíjas korú B. M. egykor rendőrként a gyulai kapitányságon teljesített szolgálatot.

 

Figyelmébe ajánljuk