Négy nőt és egy tinédzser lányt öltek meg Bécsben egyetlen nap alatt

  • narancs.hu
  • 2024. február 25.

Bűn

Két különböző helyszínen történtek a gyilkosságok, a rendőrség szerint az eseteknek nincs közük egymáshoz.

A bécsi rendőrség négy nő és egy tinédzser lány halálával kapcsolatban nyomoz – írja a BBC beszámolója alapján a 444.hu.

Pénteken egy férfi három nőt késelt halálra az osztrák főváros egyik bordélyházában. A holttesteket helyi idő szerint 21 óra körül találták meg egy épületben Brigittenau központi kerületében. A gyanúsítottat, akit a rendőrség 27 éves afgán állampolgárként jellemzett, a bordélyház közelében találták meg, késsel a kezében. Az indíték egyelőre ismeretlen, de a férfit kihallgatták.

Szintén pénteken holtan találtak egy 51 éves nőt és 13 éves lányát egy Erdberg környéki lakásban, 12 kilométerre a másik gyilkosság helyszínétől. Még keresik a nő férjét, aki egyben a lány apja is, a nyomozók szerint ő volt a tettes.

A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy a két esetnek köze lenne egymáshoz.

Eva-Maria Holzleitner, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SPO) nőpolitikai osztályának vezetője sürgette a szövetségi kormányt, hogy hívjon össze válságtanácskozást az országban elkövetett nőgyilkosságok kérdésének megvitatására. Az ausztriai nőgyilkosságokról szóló legfrissebb adatok szerint 2010 és 2020 között mintegy 319 nőt öltek meg az országban, többnyire férfi partnereik.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk