Osztálytársait és tanárait akarta megölni egy 16 éves fiú

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 25.

Bűn

Halállistát készített az iskolai mészárláshoz. Egy náci netes csatornán bejelentette, hogy gyilkolni fog.

Emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség egy 16 éves fiúval szemben, aki egyik osztálytársa megölésére készült.

vádirat szerint a fiú "különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt", 2022 szeptemberében pedig vásárolt egy nyolc centis pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

Ismerőseinek "kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott", és azt mondta, ugyanezt akarja megcsinálni "különböző származású emberekkel". Ekkor

készített egy "halállistát"az iskolai mészárláshoz, a listán tanárai, osztálytársai, köztük az az osztálytársa is szerepelt, akivel korábban konfliktusa volt amiatt, mert az szólt neki rasszista kijelentései miatt.

A fiú 2022 októberében arról beszélt egy osztálytársának, hogy ő is sorozatgyilkos lesz, majd másnap a neten egy nemzetközi neonáci csatornán angolul arról beszélt, hogy hamarosan megöli antirasszista osztálytársát, erről pedig megpróbál videókat és fotókat is készíteni.

A rendőrség viszont közbelépett, még aznap éjjel elkapták, akár 5 éves börtön is várhat rá, ha a Győri Törvényszék elítéli.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk