Esztergomi robbantás: Az elkövető nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt a házban

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 25.

Bűn

Egy 38 méter hosszú alagutat is épített, aminek a robbanás sem tudott ártani.

Az esztergomi robbantás elkövetője az eddig beszerzett adatok szerint olyan, Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben az MTI-vel.

Az ügyészség szerint a robbantó szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt. Az elkövető a rendőrségi akció idején az illegálisan beszerzett vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította –, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

Az ügyészség beszámolója szerint a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte. A KNYF több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a múlt szerdán történt esztergomi robbantásban egy rendőr életét vesztette, nyolc rendőr és három tűzoltó pedig megsérült.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk