Több mint 200 millió forintot csalt ki borítékokkal trükközve egy külföldi nő

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 8.

Bűn

Ingatlan adásvétel miatt nagy összegeket elkért borítékokban, melyeket kicserélt, a pénzzel pedig lelépett. 

2019 decembere és 2020 decembere között három alkalommal károsíthattak meg magyar sértetteket. Egy külföldi nő valós cégek nevében, jól felépített kerettörténettel ejtette tévedésbe áldozatait – írja a police.hu.

Egy budapesti családi ház megvételére jelentkezett angol és olasz telefonszámokról egy magát olasz üzletember képviselőjének kiadó nő, a közvetítői szerepért 200 ezer eurót kért. 2020. december 3-ára egy fővárosi ügyvédnél beszélt meg találkozót a ház hirdetőjével, akinek be kellett mutatnia, hogy van nála hetvenmillió forint értékű valuta. A pénzt borítékba tették, amit a nő a táskájába rakott, de szinte azonnal vissza is adta, mondván: fizetni csak az üzlet létrejötte után kell. 

Sietősen távozott, ami az ügyvédnek és az ingatlan tulajdonosának is gyanús lett, ezért megnézték a borítékot, amiben euró helyett jóval kevesebbet érő üzbég bankjegyek voltak. A tulajdonos a nő után rohant, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A 200 ezer euró az asszony táskájából került elő. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint a nő nem először követett el ilyen bűncselekményt Magyarországon. Egy évvel korábban egy-egy ipari telephely „megvásárlása” kapcsán kért 200-200 ezer euró közvetítési díjat. A becsapott ügyfelek a kicserélt borítékokban papírfecniket találtak.  A BRFK három rendbeli üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 43 éves V. Florica román állampolgárt, aki tagadta a bűncselekmények elkövetését. A nő letartóztatását a bíróság elrendelte.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk