Túszokat ejtett egy férfi Hollandiában

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Bűn

Azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. A rendőrök letartóztatták.

A hollandiai Ede város Petticoat nevű night clubjába szombaton reggel, zárás előtt bement egy férfi, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Nem engedett ki senkit a helyiségből. Erről több segélyhívás is befutott a rendőrséghez, az első 6 óra 5 perckor – írja a 24.hu.

Arról, hogy odabenn mennyien maradtak, nem lehet tudni, és az sem világos, hogy a túszejtőnél van-e fegyver vagy robbanószer, de a rendőrség körülvette a vendéglátóhely épületét, a környéken 150 lakást evakuáltak, a város többi lakóját pedig arra kérték, hogy maradjon otthon, és ne induljon el nézelődni.

A helyszínen túsztárgyaló is van, de az sem derült ki, sikerült-e már felvenni a kapcsolatot a túszejtővel. A night club kamerái működnek, így elvileg láthatják a rendőrök, hogy mi zajlik odabenn.

11 órakor három férfi feltartott kezekkel kijött az ajtón, szemlátomást feldúlt lelkiállapotban. A rendőrség megerősítette, hogy túszok voltak, de aki fogva tartotta őket, még odabenn van további túszokkal együtt.

Később a hvg.hu arról számolt be, hogy a túszdráma véget ért, a jelek szerint áldozat nélkül. 

„Az utolsó túszt most engedték szabadon. Egy személyt letartóztattunk. Több információt egyelőre nem tudunk megosztani” – közölte a holland rendőrség szombaton kora délután.

A címlapkép forrása ez a videó

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk