Túszdráma volt egy drezdai bevásárlóközpontban

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 10.

Bűn

A fegyveres támadó előbb megölte a saját anyját.

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt, a rendőrség későbbi beszámolója szerint a túszokat sértetlenül kimentették, a gyanúsítottat letartóztatták.

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet "átláthatatlansága" miatt nem derült ki azonnal, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták.

A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.

 Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat - a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket - sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

 A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette.

 A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk