191 millió forintot csalt ki a szerelmes férfitól egy nő, vádat emeltek ellene

  • narancs.hu
  • 2022. december 12.

Bűn

A férfi tetemes adósságba is verte magát. 

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető a lakásának felújítása kapcsán megismert cégvezetővel bensőséges kapcsolatba kerülve, közel két év alatt összesen 191 millió forintot csalt ki a gyanútlan férfitól. Áldozatának nemcsak a saját pénze úszott el, hanem még tetemes adósságba is verte magát, hogy a nő hamis terveit finanszírozni tudja – közölte az ügyészség

A vádirat szerint az isaszegi nő – az ügy vádlottja – 2018 elején álnéven mutatkozott be a lakásának felújítása kapcsán megismert kiskunfélegyházi vállalkozónak, akivel rövidesen bensőséges viszonyba került. A férfi részéről egyoldalú érzelmi viszonyt kihasználva, a vádlott először felújításra kért és kapott 2 millió forint kölcsönt.

Látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét, a nő elhatározta, hogy további pénzösszegeket fog tőle kicsalni. Hamis ürügyben nem volt hiány: a csaló nő először valótlanul olaszországi ingatlan öröklésére hivatkozott azzal, hogy abból Milánó környékén dísznövény kertészetet tervez létrehozni, amelyhez a férfitól 100 millió forintot kért kölcsön.

A későbbiekben heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő és klímavásárlásra vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt. A valóságban a nőnek nem volt külföldi öröksége és vállalkozása sem, a kölcsönök visszafizetésének ígéretével minden reális alapot nélkülözve hitegette a férfit, akitől közel két év alatt kisebb-nagyobb összegekben, összesen 191 millió forintot csalt ki.

A pénzösszegeket a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, majd még aznap vagy másnap készpénzben felvette. Miután a férfi a magánvagyonát kimerítette, kölcsönöket vett fel, hogy eleget tudjon tenni a nő kéréseinek. A nő a kicsalt pénzből összesen 10 millió forintot fizetett vissza a becsapott férfinak, aki a nyomozás során kérte a kárának megtérítését. 

Az ügyészség a nőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a férfi polgári jogi igényének a bíróság adjon helyt. A különös visszaeső nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk