Így nyugtatja a munka nélkül maradt polgármestereit a Fidesz

  • BM
  • 2019. október 21.

Fekete Lyuk

Kínos.

A Fidesz politikusai a központból minden nap kapnak egy e-mailt, Napi üzenet címen, ami a párt számára legfontosabb politikai eseményeket foglalja össze. Ebből tájékozódhatnak arról, hogy a vezetés éppen milyen ügyekre koncentrál.

A szavazás után a párt nem vizsgálta felül a címlistáját, így a címzettek között vannak azok a városvezetők is, akik megbuktak október 13-án. Ráadásul előfordult olyan eset is, hogy nem fideszes, hanem a polgármesterek önkormányzati e-mail címére küldték a belső tájékoztatót – írta meg24.hu.

A portál birtokába került az október 15-i levél, aminek legfontosabb üzenete az volt: „Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP”. Ennek bizonyítására számos statisztikai adatot is kiemeltek megvastagított számokkal és betűkkel, hozzátéve: „Az önkormányzati választáson ellenzéki is nyert egyes településeket, így világossá vált, hogy Magyarországon demokrácia van.”

A pártkommunikáció igyekezett úgy fogalmazni, mintha a Fidesznek nem lenne köze az ellenzéki győzelmekhez: „Budapesten az elmúlt kilenc évben az volt a szokás, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta a magyar főváros vezetését is. A fővárosiak most úgy döntöttek, hogy most ellenzéki főpolgármester és városvezetés lesz. Ezt a döntést tudomásul vesszük, az ország és a Budapesten élők érdekében készen állunk az együttműködésre”.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.