A Fidesz mindent megmagyaráz: Trócsányit bosszúból nem akarják megválasztani uniós biztosnak

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 29.

Fekete Lyuk

A gonosz baloldal „internacionalista boszorkányüldözést” folytat ellene.

Az internacionalista, bevándorláspárti erők bosszúból nem akarják engedni, hogy Trócsányi László személyében olyan ember kerüljön az Európai Bizottságba, aki aktív szerepet játszott Magyarország határainak megvédésben - mondta Kovács Zoltán Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Trócsányi összeférhetetlenség miatt egyelőre úgy néz ki, nem lehet uniós biztos

A jogi szakbizottság nem támogatja, hogy kedden meghallgassák a magyar biztosjelöltet. Nem támogatja az Európai Parlament jogi szakbizottsága, hogy megtartsák Trócsányi László meghallgatását - írja az Eurológus. A magyar biztosjelöltet az eredeti tervek szerint kedd délután hallgatta volna meg az EP külügyi szakbizottsága, miután Ursula von der Leyen a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót ajánlotta fel neki.

Kovács Zoltán szerint az EP jogi bizottsága azzal a döntésével, hogy összeférhetetlenséget állapít meg Trócsányi biztosi pozíciójával kapcsolatban, az gyakorlatilag az európai jog lábbal tiprását jelenti. Érdekes értelmezés.

Az államtitkár továbbá teljesen nyilvánvalónak nevezte, hogy  "koncepciós eljárásban" hurcolták meg Trócsányit, vagyis szerinte nem az összeférhetetlenség a valódi oka annak, hogy a "baloldali bevándorláspárti többség" nekiment a fideszes jelöltnek az EP-ben.

Kovács megragadja az alkalmat és a magyar ellenzékről is ejt néhány szót: a magyarországi baloldalnak, szocialistáknak és liberálisoknak semmi sem volt drága, amikor a kormányt kellett támadni. Meglátása szerint „mondvacsinált okokkal” feljelentéseket tettek az új alaptörvény, a médiatörvény, a sarkalatos törvények és számos más gazdasági és társadalmi intézkedésekkel szemben.

"A migrációs válság 2015-ös kirobbanását követően ez csak rosszabb lett" - fogalmazott. Azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció eljárása a kommunista időket idézi és annak az internacionalizmusnak a folytatása, amely az '50-es, '60-as, '70-es és '80-as években oly sok kárt okozott Magyarországon. Kovács értékelése szerint ez egy olyan új típusú internacionalizmus, amely nem fogad el eltérő felfogást, nem csak egy kérdésben, nevesül a migráció kérdésében, hanem semmilyen más dologban sem.

Kovács az új internacionalizmus fogalma után nem áll le, még tudja tovább fokozni a helyzet leírását: ez nem más, mint internacionalista boszorkányüldözés!

Neked ajánljuk