Csőtörésre hivatkozva mondtak le egy ellenzéki lakossági fórumot

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 29.

Fekete Lyuk

Az eseménynek otthont adó hely tulajdonosa egyébként víz- és gázszerelő.

Lemondták Dobrev Klára és Gy. Németh Erzsébet fórumhelyszínét a XVII. kerületben – áll a DK közleményében.

A rendezvény helyszínét három nappal az esemény előtt mondta le a hely tulajdonosa csőtörésre hivatkozva. Az ügy érdekessége, hogy a DK szerint az illető víz- és gázszerelő. „A helyzet komikumára tekintettel felajánlottuk, hogy ha ő nem tudja megszerelni a problémát okozó csőtörést, akkor majd mi megszereltetjük, erre azonban lecsapta a telefont” – írja a DK.

A lakossági fórum nem fog elmaradni, szabadtéren megtartják.

"Nincs politikai háttere"

A DK közleményéről beszámoló cikkünk megjelenése után megkereste írásban a lapunkat az érintett vállalkozó. Adonyi József szerint nem igaz, hogy bárki megkereste volna a DK-ból és lecsapta volna rá a telefont. Továbbá azt állította, semmi alapja nincs azon sejtetésnek "miszerint a csőtörésnek politikai háttere lenne, és bármilyen cselekedetemben jelenlegi politikai vezetéstől politikai félelem motiválna".

Ezt alátámasztandó megjegyezte, pereskedett ő már a XVII. kerület fideszes és MSZP-SZDSZ-es vezetőségével is, a pereket jogerősen megnyerte. "Megkívánom jegyezni, hogy 37 éve vállalkozóként tevékenykedem" - szögezte le a levelében

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.