„A Jóisten hozta létre ezt a konferenciát a semmiből”

Fekete Lyuk

Isten áldásával konferenciát tartottak pénteken az Orvosok a tisztánlátásért csoport tagjai, akik erőszak nélkül akarják átadni a tudás fényét és az igazságot a koronavírusról a világnak.

„Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a vírusszkeptikusok és oltásellenesek nemzetközi konferenciát szerveznek Magyarországon több magyar és külföldi orvos előadó részvételével a Magyarok Házában. A Magyar Orvosi Kamara elnökségének véleménye szerint ez és a hasonló rendezvények, valamint az előadók és szervezők személyes megnyilvánulásai a közösségi médiában és a YouTube-on kifejezetten aláássák a kormányzati és tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítására” – írta a MOK augusztus 17-én a Kásler Miklós és Pintér Sándor minisztereknek küldött levelében, mellyel óhatatlanul felhívta a figyelmet az augusztus 21-i, a Covid-19 járvány integratív orvosi megközelítése névre keresztelt konferenciára. Az eseményt az Orvosok a tisztánlátásért csoport szervezte, amely tulajdonképpen a vitaminkirály Tamasi Józsefből, a volt kamupártos gyógyszerész Gődény Györgyből és Pócs Alfrédból áll, aki a MOK Heves megyei elnöke.

A MOK-nak írt válaszlevelükben hangsúlyozzák, hogy „mi nem vagyunk vírus szkeptikusok, tisztában vagyunk vele, hogy létezik koronavírus, hiszen erről már 44 évvel ezelőtt az Orvosi Hetilap is ír”, majd hozzáteszik: „ugyanakkor komoly kétségeink vannak a SARS COV2  COVID 19 kórképben való kizárólagos patológiai szerepéről, az egyéb kofaktorok, valamint az egyén életmódja, vitaminellátottsága, immunrendszere szerepének tudomásul nem vételéről”. Ehhez képest a maratoni hosszúságúra nyúlt konferenciát Tamasi azzal fejezte be, hogy reméli, sok emberhez eljut az igazság arról, hogy „ez az egész humbug.” Értsen az „ez az egész” alatt bármit.

Az előadók

Az előadók

 

 

A gyíkemberek cenzúráznak

De ne szaladjunk ennyire előre! A MOK tehát azt kérte a miniszterektől, hogy lépjenek fel határozottan a vírus-szkepticizmus ellen, valamint kérték a „jogi és hatósági eszközök megvizsgálását és alkalmazását betegeink és állampolgárainak egészségének megóvása érdekében.” Megkeresésünkre az Emmi azt válaszolta, hogy „rendkívül károsnak tartja a vírusszkeptikusok és az oltásellenesek tevékenységét, és elhatárolódik minden olyan rendezvénytől, amely tagadja a COVID-19 vírus kockázatát, továbbá megpróbálja kisebbíteni az egyéni védekezés fontosságát.” A rendezvényt azonban betiltani senki sem tudta, bár a rengeteg technikai baki miatt ezt majdhogynem megtették maguk a szervezők.

Az eseménynek a Magyarok Háza adott helyszínt, fővédnöke pedig Patrubány Miklós volt, a Magyarok Világszövetségének elnöke. A helyszínen 150 fő követhette a konferenciát, online pedig további több száz ember tette volna ezt, de a közvetítés folyamatosan akadozott, hol kép, hol hang nem volt, a fordítás az esetek többségében nem működött – ezt pedig az eseményt követők a chatszobában egyértelműen a cenzúrának, a rendezvényt elhallgattatni kívánó hackereknek, a háttérhatalomnak és némelyek a gyíkembereknek tulajdonították. Valaki meg is jegyezte: „szeretnék már szabadon élni!”

A technika azonban a helyszínen is a bolondját járatta a tisztánlátni vágyókkal: a két orosz előadó videóüzenetet küldött (nem tudtak eljönni a konferenciára, mert nem kaptak vízumot, vajon miért, vetette fel Tamasi, bár azt nem említette meg, hogy jelenleg Oroszország sárga besorolást kapott a magyar kormánytól, vagyis a külföldi állampolgároknak, ha be is lépnek Magyarországra, karanténba kell vonulniuk), az egyiket le sem játszották, a másik pedig olyan halk volt, hogy a tolmács „nem tudott dolgozni az anyagból”, így inkább lekapcsolták és elmentek szünetre.

A közönség soraiban Székely Sándor, a magyar laposföld-hívők vezéralakja

A közönség soraiban Székely Sándor, a magyar laposföld-hívők vezéralakja

 

 

A Jóisten áldása

A magyar és német előadókon (akik az Arzte für Aufklarung névre keresztelt csoport tagjai, amely magyarul rendkívüli módon hasonlít a konferenciát szervező csoport nevéhez: Orvosok a megvilágosodásért) kívül a többi meghívott csupán a Tamasi által előre felvett skype-beszélgetésen keresztül fejtette ki gondolatait, felszólalt viszont Patrubány és Trinanonhoz hasonlította a szerinte mesterségesen generált koronavírust, illetve meghallgathattunk egy koronavírusról szóló dalt is, többek között Tamasi feleségének előadásában.

A három kezdeményező (Tamasi, Pócs és Gődény) elmondta, hogy a konferenciát a „hallgattassék meg a másik fél is” szellemében szervezték, Gandhi tanításával egyetértve erőszak nélkül kívánják terjeszteni a tudás fényét és rendkívül büszkék, hiszen ilyen konferenciát a világon máshol nem szerveztek még – nem véletlenül. Majd Pócs hozzátette: „Ezt a konferenciát a Jóisten hozta létre a semmiből” és isten áldását kérte a konferencia összes résztvevőjére és hallgatójára.

Fotós kollégánk az áldást a helyszínen vette fel, őt beengedték ugyan, de közölték vele, hogy nem videózhat, a konferencia lezárása előtt semmilyen képet nem jelenthet meg, majd követték, mit fotóz és egy órácska után megjegyezték, most már szívesen kikísérnék az eseményről.

Tamasi József

Tamasi József

 

 

A félelem öl, a C-vitamin gyógyít

De szóljunk néhány szót a tartalomról is! Általános megállapítás volt több előadó részéről, hogy

a megbetegedésekkel és halálozással kapcsolatos adatok szerte a világon hamisak;a tesztek használhatatlanok, a tesztpozitív esetek száma nem egyenlő a betegek számával, így tulajdonképpen csupán tesztelési járványról beszélhetünk; a vírusnál jobban fertőz a vírustól való félelem; 99 százalékban nem is a koronavírusba halnak bele az emberek, hanem más betegségekbe (ezt abból vezették le, hogy a koronavírusban elhunytaknak a legtöbb esetben volt valamilyen alapbetegségük, például szív- és érrendszeri megbetegedés vagy cukorbetegség, amit egyébként mindenki hangsúlyoz a világon: a koronavírus veszélyesebbre azokra, akiknek már alapból van valamilyen betegségük, az előadók azonban ezt úgy forgatták ki, hogy akkor már nem is a koronavírusba halnak bele a betegek); illetve többen megemlítették, hogy a nagy dózisú C-vitamin intravénásan simán meggyógyít egy csomó súlyos betegséget (ennek a cáfolatáról itt olvashatnak bővebben angolul), tehát jó lehet a koronavírus ellen is (bár azt tagadják, hogy a koronavírus súlyos fertőző betegség lenne, ahhoz ugyanis fertőző betegségben kellene szenvedniük a betegeknek, ehelyett sokaknak tüneteik sincsenek, tehát nem is betegek).

Emellett pedig többen kitértek arra, hogy a maszkviselés felesleges, Boros László, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) tanára, aki előadásában többször hangsúlyozta, hogy minden, amit mond, nem az egyetem hivatalos véleménye, például megemlítette, hogy még Anthony Fauci is, aki a koronavírus-járvány elleni védekezés első emberének nevezhető az USA-ban, azt vallotta, hogy nem fontos a maszkviselés. Azt viszont már elfelejtette hozzátenni Boros, hogy mindezt Fauci még a tavasszal mondta, majd a vírus alakulásával felülbírálta álláspontját és azóta is mindenkit arra kér, hordjon maszkot a sikeres védekezés érdekében.

Heiko Schöning, Arzte für Aufklarung

Heiko Schöning, Arzte für Aufklarung

 

 

Boros előadása után a chatszobában élénk társalgás kezdődött arról, milyen káros a maszk és az egyik résztvevő azt írta: „Én most dobtam el a maszkomat és soha többé nem veszek fel egyet sem!” Mások bőszen támogatták, mi pedig várni kezdtük a pillanatot, amikor a gyíkemberek ismét lelövik a közvetítést.

Figyelmébe ajánljuk