„A Jóisten hozta létre ezt a konferenciát a semmiből”

Fekete Lyuk

Isten áldásával konferenciát tartottak pénteken az Orvosok a tisztánlátásért csoport tagjai, akik erőszak nélkül akarják átadni a tudás fényét és az igazságot a koronavírusról a világnak.

„Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a vírusszkeptikusok és oltásellenesek nemzetközi konferenciát szerveznek Magyarországon több magyar és külföldi orvos előadó részvételével a Magyarok Házában. A Magyar Orvosi Kamara elnökségének véleménye szerint ez és a hasonló rendezvények, valamint az előadók és szervezők személyes megnyilvánulásai a közösségi médiában és a YouTube-on kifejezetten aláássák a kormányzati és tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítására” – írta a MOK augusztus 17-én a Kásler Miklós és Pintér Sándor minisztereknek küldött levelében, mellyel óhatatlanul felhívta a figyelmet az augusztus 21-i, a Covid-19 járvány integratív orvosi megközelítése névre keresztelt konferenciára. Az eseményt az Orvosok a tisztánlátásért csoport szervezte, amely tulajdonképpen a vitaminkirály Tamasi Józsefből, a volt kamupártos gyógyszerész Gődény Györgyből és Pócs Alfrédból áll, aki a MOK Heves megyei elnöke.

A MOK-nak írt válaszlevelükben hangsúlyozzák, hogy „mi nem vagyunk vírus szkeptikusok, tisztában vagyunk vele, hogy létezik koronavírus, hiszen erről már 44 évvel ezelőtt az Orvosi Hetilap is ír”, majd hozzáteszik: „ugyanakkor komoly kétségeink vannak a SARS COV2  COVID 19 kórképben való kizárólagos patológiai szerepéről, az egyéb kofaktorok, valamint az egyén életmódja, vitaminellátottsága, immunrendszere szerepének tudomásul nem vételéről”. Ehhez képest a maratoni hosszúságúra nyúlt konferenciát Tamasi azzal fejezte be, hogy reméli, sok emberhez eljut az igazság arról, hogy „ez az egész humbug.” Értsen az „ez az egész” alatt bármit.

Az előadók

Az előadók

 

 

A gyíkemberek cenzúráznak

De ne szaladjunk ennyire előre! A MOK tehát azt kérte a miniszterektől, hogy lépjenek fel határozottan a vírus-szkepticizmus ellen, valamint kérték a „jogi és hatósági eszközök megvizsgálását és alkalmazását betegeink és állampolgárainak egészségének megóvása érdekében.” Megkeresésünkre az Emmi azt válaszolta, hogy „rendkívül károsnak tartja a vírusszkeptikusok és az oltásellenesek tevékenységét, és elhatárolódik minden olyan rendezvénytől, amely tagadja a COVID-19 vírus kockázatát, továbbá megpróbálja kisebbíteni az egyéni védekezés fontosságát.” A rendezvényt azonban betiltani senki sem tudta, bár a rengeteg technikai baki miatt ezt majdhogynem megtették maguk a szervezők.

Az eseménynek a Magyarok Háza adott helyszínt, fővédnöke pedig Patrubány Miklós volt, a Magyarok Világszövetségének elnöke. A helyszínen 150 fő követhette a konferenciát, online pedig további több száz ember tette volna ezt, de a közvetítés folyamatosan akadozott, hol kép, hol hang nem volt, a fordítás az esetek többségében nem működött – ezt pedig az eseményt követők a chatszobában egyértelműen a cenzúrának, a rendezvényt elhallgattatni kívánó hackereknek, a háttérhatalomnak és némelyek a gyíkembereknek tulajdonították. Valaki meg is jegyezte: „szeretnék már szabadon élni!”

A technika azonban a helyszínen is a bolondját járatta a tisztánlátni vágyókkal: a két orosz előadó videóüzenetet küldött (nem tudtak eljönni a konferenciára, mert nem kaptak vízumot, vajon miért, vetette fel Tamasi, bár azt nem említette meg, hogy jelenleg Oroszország sárga besorolást kapott a magyar kormánytól, vagyis a külföldi állampolgároknak, ha be is lépnek Magyarországra, karanténba kell vonulniuk), az egyiket le sem játszották, a másik pedig olyan halk volt, hogy a tolmács „nem tudott dolgozni az anyagból”, így inkább lekapcsolták és elmentek szünetre.

A közönség soraiban Székely Sándor, a magyar laposföld-hívők vezéralakja

A közönség soraiban Székely Sándor, a magyar laposföld-hívők vezéralakja

 

 

A Jóisten áldása

A magyar és német előadókon (akik az Arzte für Aufklarung névre keresztelt csoport tagjai, amely magyarul rendkívüli módon hasonlít a konferenciát szervező csoport nevéhez: Orvosok a megvilágosodásért) kívül a többi meghívott csupán a Tamasi által előre felvett skype-beszélgetésen keresztül fejtette ki gondolatait, felszólalt viszont Patrubány és Trinanonhoz hasonlította a szerinte mesterségesen generált koronavírust, illetve meghallgathattunk egy koronavírusról szóló dalt is, többek között Tamasi feleségének előadásában.

A három kezdeményező (Tamasi, Pócs és Gődény) elmondta, hogy a konferenciát a „hallgattassék meg a másik fél is” szellemében szervezték, Gandhi tanításával egyetértve erőszak nélkül kívánják terjeszteni a tudás fényét és rendkívül büszkék, hiszen ilyen konferenciát a világon máshol nem szerveztek még – nem véletlenül. Majd Pócs hozzátette: „Ezt a konferenciát a Jóisten hozta létre a semmiből” és isten áldását kérte a konferencia összes résztvevőjére és hallgatójára.

Fotós kollégánk az áldást a helyszínen vette fel, őt beengedték ugyan, de közölték vele, hogy nem videózhat, a konferencia lezárása előtt semmilyen képet nem jelenthet meg, majd követték, mit fotóz és egy órácska után megjegyezték, most már szívesen kikísérnék az eseményről.

Tamasi József

Tamasi József

 

 

A félelem öl, a C-vitamin gyógyít

De szóljunk néhány szót a tartalomról is! Általános megállapítás volt több előadó részéről, hogy

a megbetegedésekkel és halálozással kapcsolatos adatok szerte a világon hamisak;a tesztek használhatatlanok, a tesztpozitív esetek száma nem egyenlő a betegek számával, így tulajdonképpen csupán tesztelési járványról beszélhetünk; a vírusnál jobban fertőz a vírustól való félelem; 99 százalékban nem is a koronavírusba halnak bele az emberek, hanem más betegségekbe (ezt abból vezették le, hogy a koronavírusban elhunytaknak a legtöbb esetben volt valamilyen alapbetegségük, például szív- és érrendszeri megbetegedés vagy cukorbetegség, amit egyébként mindenki hangsúlyoz a világon: a koronavírus veszélyesebbre azokra, akiknek már alapból van valamilyen betegségük, az előadók azonban ezt úgy forgatták ki, hogy akkor már nem is a koronavírusba halnak bele a betegek); illetve többen megemlítették, hogy a nagy dózisú C-vitamin intravénásan simán meggyógyít egy csomó súlyos betegséget (ennek a cáfolatáról itt olvashatnak bővebben angolul), tehát jó lehet a koronavírus ellen is (bár azt tagadják, hogy a koronavírus súlyos fertőző betegség lenne, ahhoz ugyanis fertőző betegségben kellene szenvedniük a betegeknek, ehelyett sokaknak tüneteik sincsenek, tehát nem is betegek).

Emellett pedig többen kitértek arra, hogy a maszkviselés felesleges, Boros László, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) tanára, aki előadásában többször hangsúlyozta, hogy minden, amit mond, nem az egyetem hivatalos véleménye, például megemlítette, hogy még Anthony Fauci is, aki a koronavírus-járvány elleni védekezés első emberének nevezhető az USA-ban, azt vallotta, hogy nem fontos a maszkviselés. Azt viszont már elfelejtette hozzátenni Boros, hogy mindezt Fauci még a tavasszal mondta, majd a vírus alakulásával felülbírálta álláspontját és azóta is mindenkit arra kér, hordjon maszkot a sikeres védekezés érdekében.

Heiko Schöning, Arzte für Aufklarung

Heiko Schöning, Arzte für Aufklarung

 

 

Boros előadása után a chatszobában élénk társalgás kezdődött arról, milyen káros a maszk és az egyik résztvevő azt írta: „Én most dobtam el a maszkomat és soha többé nem veszek fel egyet sem!” Mások bőszen támogatták, mi pedig várni kezdtük a pillanatot, amikor a gyíkemberek ismét lelövik a közvetítést.

Neked ajánljuk

Leginkább a foci

  • Toroczkay András

Apanovellák, de nem csak azok, felnövéstörténetek, kisvárosi elbeszélések, Budapest- és énelbeszélések is egyben. Az író magáról beszél, nem is kendőzi. Már a címből rögtön beugrik egy másik óriás: Lóci. Itt azonban a fiú emeli fel az apját, s állít emléket neki.

Stockholm-szindróma

Szentgyörgyi Bálint sorozatát nagyjából kétféle diskurzus övezi. Az egyik a sorozat nyilvánvaló történelmi torzításait és pontatlanságait rója fel. Itt elsősorban Hodosán Róza szociológus és Rainer M. János történész kritikái­ra gondolunk, akik az 1980-as évek ellenzéki mozgalmainak tagjaiként jogosan érezhetik, hogy saját és bajtársaik munkálkodását az alkotók nem adták vissza elég hűen. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy A besúgó vállaltan fikció, nem pedig dokumentumfilm.

Delfin

Van a filmben két csónakázás. Az egyik a bajai Sugovicán, az egykor kedvelt, de most néptelennek mutatkozó horgászhelyen. A gyermekkora helyszíneire visszalátogatván ismét kisvárosi lánnyá változó világhírű úszófenomén a nagypapával, ladikon haladva újra felfedezi a Duna-mellékág békességét. Máskor meg az óceánon hasít bérelt jetboaton, bálnát akar nézni – hullámokból felszökkenő delfineket lát is.

Szerelem határok nélkül

  • Nagy István

Nem lehet könnyű úgy gitározni egy zenekarban, hogy az elődöd árnyékában játszol, és folyamatosan ott van benned a félsz, hogy ha a régi srác majd egyszer vissza akar jönni, téged azonnal lapátra tesznek. Ez történt Josh Klinghofferrel, aki 2009-ben csatlakozott a Red Hot Chili Peppershez, és kereken tíz évig volt az együttes gitárosa. 

Biztonsági játék

Az utóbbi két évtizedben kevés olyan emlékezetes betoppanás volt a könnyűzene világába, mint a kanadai Arcade Fire 2004-es debütáló nagylemeze. A tragédiák árnyékában fogant Funeral katartikus sodrása és hiperérzékenysége pillanatok alatt hírnevet és rajongókat szerzett a zenekarnak, még olyan hírességeket is, mint David Bowie vagy David Byrne. A debütáló album pillanatok alatt vált hivatkozási ponttá, ami alighanem a szedett-vedett megjelenésű zenekart lepte meg a leginkább.

Miért hiányzik?

  • Csabai Máté

Nem lehet erről a kiadványról szokványos kritikát írni. Nem csupán Kocsis Zoltán ikonikus, de azért a színpad széléről olykor kibeszélt személye miatt, hanem azért, mert a huszonhat lemezen csupa olyan mű és életmű szerepel, amelyek játékmódjáról, megítéléséről interjúkban, szemináriumokon sokat megosztott a zongoraművész.

Minden színész csiga

„Tragédiának nézed? Nézd legott / Komé­diá­nak, s múlattatni fog” – idézi Katona László Az ember tragédiáját az előadás végén, amelynek alcíme is van: Etűdök színházi világunk állapotjáról. A Nézőművészeti Kft. egy rendkívül szórakoztató, elsőrangú kabarét csinált a színészek mindennemű kiszolgáltatottságáról és az abuzív rendezőkről.

Rejtvényfejtés

Legendás hely volt a Bartók 32 Galéria a kilencvenes években, magyar és külföldi kortárs kiállításokkal. Csak egy „probléma” volt vele (akárcsak a Liget Galériával), hogy a fenntartója és tulajdonosa az önkormányzat volt. A majdnem 100 négyzetméter alapterületű helyszín, s a modern művek ottani bemutatásának ellehetetlenítését az első Orbán-kormány művészetpolitikájának „köszönhetjük”, bár kétségtelen, hogy a múltba révedő magyarosch műalkotás fogalmát addigra jól beleültették az embe­rek fejébe.

Minden változatlan

  • Balogh Magdolna

A fejlődés- vagy karrierregényként induló mű egy drezdai antikvárius, Norbert Paulini alakját állítja a középpontba: a szerző „a szellem emberének” akar emléket állítani. Paulini a hetvenes–nyolcvanas években különleges hírnévnek örvendő boltot működtetett, amelyben egy kis szellemi kör is otthonra talált, s az elbeszélő is a törzsközönségéhez tartozott.

A zöld-fehér polip

Megalakul az ötödik Orbán-kormány, és itt most azt kéne találgatnunk, hogy Kásler távozása, Csák bevonása, Lázár és Navracsics visszatérése, meg néhány minisztérium szétszedése, átalakítása mi mindenre utalhat, s mindebből milyen új politikai irányra számíthatunk – de tizenkét év orbánizmus után nem hinnénk, hogy mindennek nagy jelentősége volna. Voltaképpen még a totális eszementséget tükröző húzás, az egészségügy és – főleg – a közoktatás betolása a karhatalmi minisztérium alá sem meglepő a NER államigazgatási track recordjának ismeretében.

Orbán Viktor két beiktatása

„Az Isten kegyelméből nekünk adott megbízatás mindig túlmutat rajtunk. Azokra, akiknek a javát kell szolgálnunk, de még ennél is tovább mutat arra, akitől a feladatot végső soron kaptuk és akinek a dicsőségét szolgálhatjuk. Ez a mai nap üzenete mindannyiunknak” – mondta Balog Zoltán, a rendszer egyik sokat próbált főpapja a Kálvin téri református templomban, a Novák Katalin államfői beiktatása alkalmából rendezett ökumenikus szertartáson. Szavai üresen pattogtak a templom kövén, s talán a térre is kigurultak, hogy ott pukkanjanak szét, mint sok színes szappanbuborék.