Szijjártó Péter újra Magyarországon van és rengeteg a dolga

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 20.

Fekete Lyuk

Kezdődik a szezon!

"Kezdődik a szezon, karácsonyig pedig nincs megállás!" - írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

A miniszter ezek után beszámolt arról, hogy az elkövetkező napokban a Peking-Nyíradony-Berlin vonalon fog mozogni.

"Ma gazdaságpolitikai stratégiai megbeszélés, vasárnap irány Kína, hétfőn tárgyalások Pekingben, kedden már Nyíradonyban beruházás-átadás, szerdán nagyköveti értekezlet, csütörtökön és pénteken EU-s külügyminiszteri tanács Berlinben."

Bár a múlt héten is serényen dolgozó képeket osztott meg Szijjártó, valójában Szijj László luxusjachtján nyaralt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, mikor például arról posztolt Facebook oldalán, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, és ehhez egy Parlamentben készült fotót csatolt, valójában ekkor már Horvátországban, a luxusjachton nyaralhatott családjával a külügyminiszter.

Megkérdeztük ezért a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy Szijjártó valójában mikor egyeztetett a balti kollégáival, és mikor tárgyalt a belarusz helyzetről Orbán Viktorral, ha pedig a horvátországi jachtról bonyolította ezeket a tárgyalásokat, akkor nem tartják-e problémásnak, hogy miközben a miniszter egy jachton tartózkodik, olyan, archív fotókat posztolnak a Facebookra, mintha a munkahelyén lenne.

A minisztérium válaszában azt közölte, hogy "nem tud tájékoztatást adni a külgazdasági és külügyminiszter magánprogramjairól", és hogy "a miniszter hivatalos programjairól és munkájáról eddig is és ezután is teljeskörű tájékoztatást adtunk és adunk".

Majd a fotókkal kapcsolatban hozzátették:

"Mivel a jelenleg szabadságon lévő miniszter a szabadsága alatt is folyamatosan dolgozik, az ezzel összefüggő kérdésekről folyamatosan beszámolunk a közösségi oldalán. A képek ott történő felhasználása a korábbi szerkesztési gyakorlatot követi (korábbi eseményeken és találkozókon készített képek felhasználása)."

Szijjártó Péter is Szijj László luxusjachtján pihent

A hivatalos fotók alapján úgy tűnhet, mintha Szijjártó folyamatosan dolgozna, pedig Horvátországban jachtozik. Igen, azon a jachton. A Mészáros Lőrinc által ismertté tett, Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert. Mikor például arról posztolt Facebook oldalán Szijjártó, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, és ehhez egy Parlamentben készült fotót csatolt, valójában ekkor már Horvátországban, a luxusjachton nyaralhatott családjával a külügyminiszter.

Figyelmébe ajánljuk