A kormánymédia azzal riogat, hogy no-go zónába terelné a dízelautókat Karácsony

  • narancs.hu
  • 2019. november 12.

Fekete Lyuk

Erről ilyen formában nyilván nincs szó, de részükről kétségkívül jól hangzik.

No-go zónába terelné a dízelautókat Karácsony Gergely – ezt írja a Magyar Nemzet. De gyakorlatilag az egész kormánymédia ezt harsogja, a Hír Tv, a Magyar Hírlap, a Pesti Srácok is mind e hírt ferdíti tehetséggel.

Azt hangsúlyozzák, hogy mégiscsak kitiltaná a gépkocsikat Budapestről az új főpolgármester. Merthogy a főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené.

Egy már cáfolt elmélet

A Levegő Munkacsoport elnöke, Lukács András a lapnak úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen intézkedésnek a zónák környékén élők lehetnek a kárvallottjai. Szerinte a nyugat-európai példákból az látszik, hogy ezzel a sűrűbb forgalom részben áttevődik más területekre, és a lakossági elégedetlenség is megnő ott, ahol nem vezették be a tiltást.

Csakhogy Karácsony két napja az ATV Híradójának úgy nyilatkozott, hogy nem tervezik a dízelautók kitiltását Budapestről. Erről tíz év múlva lehet szó szerinte. Egyelőre szigorúbban akarják érvényesíteni az október elsejétől hatályos szmogriadó-rendeletet.  Az igaz, hogy úgynevezett alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat akarnak kialakítani, de ez csak a rossz minőségű dízelautókra vonatkozik, vagyis nem valamennyire, ahogy ez már most is van szmogriadó esetén.

Figyelmébe ajánljuk