Egy amerikai katolikus iskolában betiltották a Harry Potter könyveket, mert félnek, hogy azok olvasásakor a diákok megidézik a gonoszt

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 2.

Fekete Lyuk

Jobb félni... Mert "az átkok és bűbájok, amelyek a könyvekben szerepelnek, valódi átkok és bűbájok".

A nashville-i római katolikus iskola, a St. Edward School lelkésze, Dan Reehil egy a szülőknek küldött e-mailben magyarázta meg, hogy miért tartotta szükségesnek az intézmény, hogy megváljon J. K. Rowling Harry Potter-könyveitől – írja a Yahoo cikke alapján a hvg.hu.

A lelkész úgy fogalmazott, hogy "az átkok és bűbájok, amelyek a könyvekben szerepelnek, valódi átkok és bűbájok, és ezeket olvasva az ember a gonosz szellemének megidézését kockáztatja".

Az e-mail szerint az egyházi vezető biztosra ment, ördögűzőkkel is konzultált, mielőtt az általános iskola könyvtárából száműzte a Harry Potter-könyveket.

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel a Tennessean lapnak azt nyilatkozta, hogy a katolikus egyháznak nincs hivatalos álláspontja a Harry Potter-történetekkel kapcsolatban, így a pap és az iskola saját hatáskörben úgy dönt, ahogy akar, intézményi formában nem akadályozhatják meg a könyvek eltávolítását.

Figyelmébe ajánljuk